Domnica Manole va contesta decizia ANI și cere tragerea la răspundere a inspectorului care a întocmit actul de constatare7Foto© publika.md

Domnica Manole va contesta decizia ANI și cere tragerea la răspundere a inspectorului care a întocmit actul de constatare

, 15 știri, 17 vizualizări

Domnica Manole va contesta decizia ANI, care a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către președintele Curții Constituționale. Într-un comunicat de presă, Manole a menționat că, în primul rând, inspectorul care și-a asumat actul a ignorat faptul că recuzarea ei a fost examinată de ceilalți colegi judecători, care s-au pronunțat în 27 aprilie 2021.

Mai mult, Domnica Manole susține că va întreprinde toate acțiunile ca inspectorul care a întocmit actul de constatare să fie tras la răspundere.

"Curtea a conchis că nu poate fi admis un control din exterior al activității jurisdicționale. Hotărârea nu este obligatorie numai pentru judecătorii Curții, ci pentru întreaga ordine juridică din Republica Moldova. Ignorarea ei de către un inspector de integritate poate reprezenta un motiv de tragere a sa la răspunderea prevăzută de lege", a precizat Manole.