Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat de către Mișcarea Politică Unirea la alegerile prezidențiale din toamnă3Foto© zdg.md

Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat de către Mișcarea Politică Unirea la alegerile prezidențiale din toamnă

, 11 știri, 3 vizualizări

„Având în vedere desfășurarea alegerilor prezidențiale în data de 1 noiembrie 2020 și pornind de la imperativul identificării unui singur candidat unionist pentru alegeri, Mișcarea Politică Unirea (MPU) a făcut apeluri publice, adrese în formă scrisă și dezbateri pe acest subiect. Având la bază consultările primare, statutare, în cadrul organelor decidente ale partidelor componente, MPU a luat decizia de a-l desemna pe Dorin Chirtoacă în calitate de candidat.”, se arată într-un document făcut public de fostul primar al capitalei.

Dorin Chirtoacă a declarat că decizia a fost semnată, conform acordului MPU, de reprezentanții tuturor celor 5 partide componente ale MPU. Acesta a menționat faptul că Platforma „Dreptate și Adevăr” a avut „până inclusiv la finalul ședințelor și discuțiilor, o alta abordare a lucrurilor.”

În acest context, Mișcarea Politică Unirea se arată deschisă și pentru alte propuneri din partea partidelor unioniste din cadrul Mișcării.