Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi, amendați pentru că au participat la ceremonia de întâmpinare a ajutorului umanitar oferit de România5Foto© publika.md

Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi, amendați pentru că au participat la ceremonia de întâmpinare a ajutorului umanitar oferit de România

, 13 știri, 7 vizualizări

Într-un comunicat de presă al ODIP se spune că deocamdată, sunt sancționați Dorin Chirtoacă și Vlad Bilețchi, însă, din declarațiile poliției, încă aproximativ 20-30 de persoane ar urma să fie amendate. Amenda a fost aplicată pentru presupusa încălcare a regimului de pandemie, adică aflarea în grup mai mare de trei persoane.

„Statul organizează ceremonia publică de întâmpinare a camioanelor și tot statul îi sancționează pe cei care participă. Vreau să vin cu o explicație scurtă de ce este o discriminare și persecutare.

Statul este unicul organizator, iar noi suntem participanți la activitatea solemnă, oficială și, conform legii cu privire la întruniri, responsabil de buna desfășurare a întrunirii este organizatorul, adică Guvernul Republicii Moldova, în persoana prim-ministrului Ion Chicu.