Dorin Recean s-a întîlnit cu conducerea Federației de Fotbal din Moldova5Foto© gov.md

Dorin Recean s-a întîlnit cu conducerea Federației de Fotbal din Moldova

, 6 știri, 3 vizualizări

Premierul a felicitat încă o dată reprezentanții FMF pentru parcursul extraordinar din acest an al Naționalei de fotbal, care a fost la un pas de o calificare istorică la Campionatul European din Germania, în 2024.

În context, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a prezentat principalele proiecte pe care le desfășoară forul fotbalistic din Moldova. Printre acestea se numără proiectele și programele de popularizare a fotbalului, investițiile în infrastructură prin construcția de terenuri de fotbal în toată țara, cu suportul FIFA și UEFA, dar și programul „Fotbal în Școli”, desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației. 343 de școli și peste 43 de mii de copii din toată țara beneficiază deja de acest program, în care au fost instruiți peste 600 de profesori de sport.

Un subiect aparte al discuției l-a reprezentat dezvoltarea fotbalului și sportului moldovenesc, în contextul ultimelor tendințe la nivel european și mondial. În special, este vorba despre atragerea și diversificarea veniturilor în sport. În acest context, Federația de Fotbal este pregătită să împărtășească atât propria experiență, cât și să promoveze istorii de succes din regiune.