Două femei din Hâncești, condamnate la ani grei de închisoare pentru escrocherii în proporții mari© noi.md

Două femei din Hâncești, condamnate la ani grei de închisoare pentru escrocherii în proporții mari

, 5 știri, 18 vizualizări

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, două femei au fost condamnate prin cumul de sentințe la 13 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții legate de gestionarea bunurilor, pe un termen de 5 ani. Acestora li s-a incriminat săvârșirea infracțiunii de escrocherie în proporții mari (art.190 alin.(4) din Codul penal).

Procurorii precizează că pentru infracțiunea de escrocherie săvârșită în proporții mari, cele două femei au fost condamnate la 9 ani de închisoare. Însă, ținând cont de faptul că cele două femei au fost condamnate anterior pentru o altă infracțiune, printr-o decizie a Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din aprilie 2019, pentru care încă nu și-au execut pedeapsa, instanța de judecată a decis cumularea parțială a pedepselor, stabilindu-i o pedeapsă definitivă de 13 ani închisoare.

Menționăm că, cele două femei condamnate sunt originare dintr-o localitate din mun. Hîncești, una având vârsta de 67 ani, iar cea de-a doua de 44 ani. Mai mult, una dintre ele se eschivează de la prezentare în instanță, locul aflării ei nefiind cunoscut, motiv pentru care s-a dispus anunțarea ei în căutare, iar cauza penală s-a examinat în lipsa ei, doar cu participarea apărătorului acesteia.