Două foste republici sovietice se luptă pentru o rută a petrolului către Europa© noi.md

Două foste republici sovietice se luptă pentru o rută a petrolului către Europa

, 5 știri, 9 vizualizări

Conflictul recent are cauze încă neclare, pentru că părțile se acuză reciproc de agresiune. Luptele actuale s-au dus într-o zonă pe unde trece o importantă conductă, prin care se transportă petrol în Europa. Dacă ne uităm și la partenerii apropiați ai celor două țări, Rusia și Turcia, totul devine chiar mai complicat, scrie digi24.ro.

Un conflict armat cu vechime s-a reluat de curând în Caucaz. Două foste republici sovietice, Armenia și Azerbaijan, care s-au războit pentru regiunea autonomă Nagorno-Karabakh, au deschis un nou front la frontiera comună. Provincia Tavush a fost atacată, după cum a spus ministrul de apărare de la Yerevan. Omologul lui de la Baku acuză Armenia că i-a bombardat pozițiile din regiune.

Serghei Minasyan, ambasadorul Armeniei: Este o situație în care avem o escaladare a activității militare la granița recunoscută internațional între Armenia și Azerbaijan. Și pare un calcul greșit din partea azeră asupra pozițiilor defensive ale armatei armene, pe care le-au considerat mai puțin puternice decât sunt de pildă în Nagorno-Karabakh. Acum se pare că avem un armistițiu fragil în această zonă Tavush.