Dreptate pentru familiile minerilor decedați în cariera din Pașcani. Trei persoane, condamnate la închisoare3Foto© deschide.md

Dreptate pentru familiile minerilor decedați în cariera din Pașcani. Trei persoane, condamnate la închisoare

, 5 știri, 12 vizualizări

Procuratura Generală anunță satisfacerea solicitării de condamnare, de către Judecătoria Criuleni, a trei factori de decizie ai Cooperativei de Producție „Orizont Extragere” din Pașcani-Criuleni, în cazul decesului la locul de muncă a trei mineri, la 20 noiembrie 2017, transmite CURENTUL.

Astfel, la solicitarea Procuraturii Criuleni, instanța de judecată i-a condamnat la ispășirea pedepsei cu închisoarea, pentru un termen de 4 ani, pe șeful de sector și pe maistrul cooperativei. De asemenea, judecătorii au examinat argumentele procurorului și l-au condamnat pe Președintele cooperativei, în vârstă de 75 de ani, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 3 ani.

Motivul pentru care procurorii au solicitat condamnarea acestora ține de faptul că, în calitate de conducători ai cooperativei, aceștia au admis încălcarea regulilor de securitate la efectuarea exploatărilor miniere, a lucrărilor de construcție miniere, ceea ce a dus la decesul a trei muncitori.