După 17 zile de muncă, lucrările de demolare ale blocului avariat din Otaci s-au încheiat© prime.md

După 17 zile de muncă, lucrările de demolare ale blocului avariat din Otaci s-au încheiat

, 4 știri, 10 vizualizări

După 17 zile de muncă, lucrările de demolare ale blocului avariat din Otaci s-au încheiat. Responsabilii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență urmează să contracteze o companie, care va evacua deșeurile. Între timp, sinistrații din blocul demolat, dar și din cel de alături, evacuat în ziua tragediei, sunt nemulțumiți de acțiunile și deciziile autorităților centrale și spun că ar putea recurge la acțiuni de protest.

"La moment, așteptăm să fie contractată o companie pentru evacuarea materialelor de construcție rămase în urma demolării. În cel mai apropiat timp sperăm că o să fie contractată această companie, după toate termenele și formalitățile legale care trebuie îndeplinite", a menționat șeful IGSU, Edineț, Vitalie Vicol.

Acum două zile, premierul Maia Sandu a anunțat că, potrivit calculelor comisiei de experți, sinistraților li s-a propus 212 mii de lei pentru un apartament cu două camere și 277 de mii de lei pentru unul cu trei. Aceste sume sunt prea mici, consideră sinistrații.