După Brexit, Marea Britanie schimbă sistemul de imigrație3Foto© observatorul.md

După Brexit, Marea Britanie schimbă sistemul de imigrație

, 4 știri, 6 vizualizări

Marea Britanie va prezenta în scurt timp noul sistem de imigrație post-Brexit pe bază de puncte, prin care să „ia înapoi controlul frontierelor și să elibereze întregul potențial al țării”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a tabloidului The Sun, potrivit Hotnews.ro. Noul sistem se va aplica de la 1 ianuarie, când expiră cele 11 luni de tranziție după ieșirea oficială din Uniunea Europeană, a menționat Priti Patel, care ar urma să prezinte luni toate detaliile.

Marea Britanie post-Brexit va fi „o națiune suverană cu un sistem de imigrație care va atrage ce e mai bun din toată lumea”, a scris ea în The Sun. „Reducem birocrația și le acordăm firmelor mai multă libertate de a angaja oameni de pe tot globul”, a adăugat ministrul. Priti Pratel a explicat că guvernul urmează „instrucțiunile clare” de la referendumul din 2016 „de a lua înapoi controlul frontierelor noastre”.

Guvernul britanic a promis că va reduce imigrația slab calificată și o va facilita pe cea a profesioniștilor calificați, acordând puncte pentru cunoașterea limbii engleze și oferte confirmate de locuri de muncă, și impunând un plafon minim de venituri.