După mai multe încercări eșuate, Ion Chicu a reușit să prezinte în Parlament proiectele de asumare a răspunderii© publika.md

După mai multe încercări eșuate, Ion Chicu a reușit să prezinte în Parlament proiectele de asumare a răspunderii

, 6 știri, 2 vizualizări

După mai multe încercări eșuate, primul ministru Ion Chicu a reușit astăzi să prezinte în Parlament cele 4 proiecte de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Este vorba despre Legea salarizării, Legea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale, dar și a bugetului în medicină. Deputații au la dispoziție 72 de ore pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. În caz contrar, legile se consideră adoptate.

În debutul ședinței Legislativului în sala de plen erau 51 de deputați, număr care asigură cvorumul pentru desfășurarea acesteia. Mai târziu, în sală au venit și deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA, care l-au huiduit pe premierul Ion Chicu, în timp ce încerca să vorbească de la tribună.

Ulterior, deputații PAS și ai Platformei DA au părăsit sala, iar premierul și-a încheiat prezentarea. Prin urmare, singura cale de a mai respinge proiectele asumate de guvern este depunerea unei moțiuni de cenzură. Până acum însă, nimeni din opoziție nu a anunțat o asemenea intenție.