Eficiența energetică a instituțiilor publice de importanță națională și locală va fi sporită cu sprijinul BEI4Foto© gov.md

Eficiența energetică a instituțiilor publice de importanță națională și locală va fi sporită cu sprijinul BEI

, 10 știri, 3 vizualizări

Executivul a aprobat astăzi semnarea Contractului de finanțare dintre R. Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) privind implementarea proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”.

Contractul de finanțare prevede acordarea unui împrumut R. Moldova de către BEI, în valoare de 30 milioane euro, în vederea realizării proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”, orientat spre reabilitarea energetică a instituțiilor publice de importanță națională și locală, precum spitale, grădinițe, școli ș.a.

Astfel, R. Moldova urmează să contracteze un împrumut în valoare de 30 milioane euro din partea BEI, un alt împrumut în valoare de 30 milioane euro din partea BERD, un grant în valoare de 15 milioane euro din partea Platformei de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene (NIP), precum și un grant în valoare de 500 mii euro din partea Fondului fiduciar de asistență tehnică pentru țările Parteneriatului Estic („EPTATF”), cu o durată de implementare a proiectului de 4 ani (2022 – 2025).