Eficiența energetică și retehnologizarea, susținute prin granturi7Foto© curentul.md

Eficiența energetică și retehnologizarea, susținute prin granturi

, 10 știri, 5 vizualizări

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova vor putea accesa finanțare nerambursabilă până la 2 milioane lei din partea statului pentru investiții în utilaje moderne și echipamente de producere a energiei regenerabile. Astăzi, 9 august, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat Programul de retehnologizare și eficiență energetică care va susține companiile, active pe piață de cel puțin 2 ani, să-și sporească competitivitatea și productivitatea pe piața națională și internațională.

La conferința de lansare a noului Program au participat prim-ministra, Natalia Gavrilița, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, instituțiilor de învățământ superior, Incubatoarelor de afaceri și asociațiilor de afaceri.

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că Executivul va încuraja retehnologizarea afacerilor și implementarea acțiunilor de eficiență energetică. „Prin acest Program, ne propunem să sporim gradul de performanță a întreprinderilor mici și mijlocii, să înlocuim utilajele tehnice ineficiente cu soluții tehnologice moderne și să optimizăm costurile de producere, prin implementarea măsurilor de eficiență energetică.