Elevii sunt în vacanță pentru 9 zile3Foto© noi.md

Elevii sunt în vacanță pentru 9 zile

, 6 știri, 9 vizualizări

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au plecat în vacanța de toamnă, care va dura nouă zile. Ieri a fost ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie, informează MOLDPRESS.

Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă a început pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie, afară de instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceste școli, vacanța se va prelungi cu o zi, în care va fi efectuată dezinfectarea încăperilor.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis și o circulară prin care vine cu recomandări la subiectul dat. Astfel, MECC a recomandat realizarea unei lecții de instruire a elevilor cu referire la profilaxia și măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.