Elon Musk a pierdut marți 16,3 miliarde de dolari3Foto© tv8.md

Elon Musk a pierdut marți 16,3 miliarde de dolari

, 6 știri, 5 vizualizări

Titlurile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever recul înregistrat vreodată, după ce General Motors Co (GM) a anunțat marți că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziționarea unei participații de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzacție care va ajuta grupul american să concureze cu Tesla și Ford, transmite agerpres.ro.

Declinul Tesla a început săptămâna trecută, după ce acțiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York.

În ultimele zile, cei mai bogați oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor din cauza turbulențelor de pe piețele bursiere. Averea netă a șefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari - ajungând al treilea cel mai bogat om din China - după ce acțiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înființat-o au urcat în urma Ofertei Publice Inițiale (IPO).