Energia electrică s-ar putea ieftini cu 5,7%4Foto© publika.md

Energia electrică s-ar putea ieftini cu 5,7%

, 8 știri, 6 vizualizări

Compania Premier Energy a prezentat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, aprobare și aplicare a preturilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2020.

Potrivit calculelor prezentate, actualul tarif al energiei electrice s-ar putea ieftini cu 10,76 bani sau 5,7%. Astfel, consumatorii casnici ar putea achita 1 leu și 78 de bani pentru un kWh față de 1 leu și 89 de bani cât achită în prezent.

Într-un comunicat de presă furnizorul a precizat că, la baza calculelor au fost luați în considerare mai mulți factorii, și anume prețul de procurare a energiei electrice stipulate în contractele în vigoare pentru anul 2020, tarifele pentru serviciile de transport și distribuție în vigoare, precum și tarifele de distribuție solicitate pe data de 11 martie curent de către operatorul de distribuție, costurile de bază aferente activității și furnizare a energiei electrice, volumul de energie furnizată, indicatorii macroeconomici specificați în Nota informativă la proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, publicată de pagina web a Parlamentului Republicii Moldova.