Epoleți noi pentru corpul de soldați și sergenți ai Armatei Naționale4Foto© deschide.md

Epoleți noi pentru corpul de soldați și sergenți ai Armatei Naționale

, 7 știri, 5 vizualizări

Corpul de sergenți și soldați al Armatei Naționale va avea epoleți noi. Un decret în acest sens a fost semnat la data de 3 august curent, de Comandantul Suprem al Forțelor Armate, președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Decizia a fost luată în contextul procesului de modernizare derulat în Armata Națională.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a înmânat epoleții de tip nou sergentului principal al Armatei Naționale, sergent major Andrei Cojocaru, menționând că procesul de dezvoltare și profesionalizare a efectivului de soldați și sergenți din Armata Națională va continua, iar datorită acestor modificări, gradele militare ale Armatei Naționale vor permite sporirea interoperabilității cu armatele altor state.

Potrivit decretului, „însemnele de grad militar pentru efectivele de soldați și sergenți ai Armatei Naționale se compun din galoane unghiulare în formă de căprior, galoane în formă de arc concav și stele cu opt raze, ordonate în pal și unite sau nu lateral prin galoane verticale”.