Europa, în stare critică din cauza COVID-19. Doar 4 țări rămân dincolo de pragul de criză2Foto© zdg.md

Europa, în stare critică din cauza COVID-19. Doar 4 țări rămân dincolo de pragul de criză

, 5 știri, 11 vizualizări

Doar patru țări europene măsoară acum niveluri care se află sub limita critică în ceea ce privește cazurile de Covid-19, potrivit cifrelor anunțate luni, în condițiile în care tot continentul se luptă cu noi focare, scrie Digi24, preluat de CNN.

Pragul de alarmă al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) este de 20 de cazuri la 100.000 de persoane, în șapte zile. Doar Germania (18,4 cazuri la 100.000), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) și Norvegia (13,9) se află sub acest prag, arată datele de luni ale ECDC. La celălalt pol al scalei se află Republica Cehă (167,6), Olanda (140,3) și Franța (120,3), potrivit CNN.

Între timp, mai multe state europene au anunțat reintroducerea unor restricții.

În Irlanda, autoritățile sănătare ar fi recomandat plasarea întregii țări în cel mai înalt nivel de restricții. Islanda a introdus o serie de noi reguli, inclusiv restricții la adunări și închiderea unor facilități de agrement. Capitala Franței este în pragul unei noi carantine, iar Cehia a intrat în stare de urgență. Cartierele centrale din Berlin au fost clasificate ca zone de risc de către autoritățile sanitare din Germania.