Europarlamentar: „Asigurarea alegerilor democratice – o precondiție pentru sprijinul european de orice natură”4Foto© deschide.md

Europarlamentar: „Asigurarea alegerilor democratice – o precondiție pentru sprijinul european de orice natură”

, 7 știri, 2 vizualizări

Instabilitatea politică și schimbările frecvente de guvern din ultimii ani au încetinit implementarea reformelor în R. Moldova. Declarația aparține europarlamentarului Siegfried Mureșan care subliniază că alegerile din 1 noiembrie vor fi un test pentru democrația și statul de drept din R. Moldova. Acesta susține că autoritățile trebuie să asigure un proces electoral corect, transparent și democratic.

„Am votat cu largă majoritate în Parlamentul European raportul referitor la punerea în aplicare de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Un lucru este clar și limpede menționat în raport: instabilitatea politică și schimbările frecvente de guvern din ultimii ani au încetinit implementarea reformelor în Republica Moldova.

De la semnarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova din anul 2014, Uniunea Europeană a fost un partener de încredere pentru Republica Moldova și a oferit țării un sprijin financiar substanțial, precum și asistență tehnică și sprijin politic pentru reformare, toate acestea în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova“, susține Mureșan.