Europarlamentarul Mureșan dă de pământ cu puterea din RM: Guvernare slabă, a eșuat și în reforme, și în gestionarea COVID-192Foto© zdg.md

Europarlamentarul Mureșan dă de pământ cu puterea din RM: Guvernare slabă, a eșuat și în reforme, și în gestionarea COVID-19

, 5 știri, 22 vizualizări

Potrivit lui, în ultimii 5 ani, Republica Moldova a avut parte de mai multe guverne slabe, care au eșuat în aplicarea unor reforme importante. ”Guvernele Partidului Democrat și cel al Partidului Socialiștilor au destabilizat situația politică din Republica Moldova și au împovărat cetățenii. Din această cauză, criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregătită”, a subliniat eurodeputatul.

El face referire la raportul publicat recent de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere a UE, inclusiv a Acordului de liber schimb profund și cuprinzător (DCFTA) cu Republica Moldova, care confirmă că Republica Moldova este în urmă în ceea ce privește implementarea reformelor.

”Sunt aceleași probleme despre care eu vorbesc de 5 ani încoace.

➡️ Instabilitatea politică, schimbările frecvente ale guvernului și evenimentele politice din ultimii ani au contribuit semnificativ la diminuarea ritmului de implementare a reformelor. În plus, o serie de evenimente au dus la deteriorarea standardelor democratice și a statului de drept, arată raportul Parlamentului European.