Ex-directorul Spitalului Clinic Republican: Numărul medicilor infectați cu COVID este mai mare decât cel prezentat de autorități© deschide.md

Ex-directorul Spitalului Clinic Republican: Numărul medicilor infectați cu COVID este mai mare decât cel prezentat de autorități

, 6 știri, o vizualizare

„După experiența țărilor care au început lupta cu COVID-ul înaintea noastră, trendul va fi pozitiv încă mult timp. Ce am în vedere „mult timp”? Încă două-trei săptămâni, poate și o lună trendul va fi în creștere”, a declarat fostul director al Spitalului Clinic Republican Anatol Ciubotaru în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la postul de televiziune TVR Moldova.

Un element care este crucial, în opinia medicului, se referă la informațiile pe care le dețin medicii despre potențialii purtători e COVID-19.

„Totul depinde de măsurile care vor fi luate și care se întreprinde de autorități. Este extrem de important să nu pierdem niciun minut în această luptă, să nu ne relaxăm. Este important ca toate informațiile să fie cât mai veridice, cât mai clare. Aceasta ne-ar permite să reacționăm adecvat în orice situație. Este un imperativ în această luptă ca fiecare pacient să fie luat la evidență clară pentru a fi luate măsurile necesare la timp”, a menționat medicul.