Examinările medicale ale școlarilor pentru admitere se vor efectua până la 20 august© tv8.md

Examinările medicale ale școlarilor pentru admitere se vor efectua până la 20 august

, 7 știri, 6 vizualizări

Planificarea examinărilor medicale ale copiilor pentru admitere în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial se vor efectua în termen până la 20 august. Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că examenele medicale cu scop profilactic pentru admitere în instituțiile de învățământ se vor organiza prin programare obligatorie prealabilă, asigurându-se zile și ore speciale, în funcție de fluxul și numărul de copii programați pentru examinare, transmite IPN.

În cadrul examinărilor medicale se vor realiza vaccinările obligatorii pentru vârsta respectivă a copilului reieșind din indicațiile individuale și recuperarea restanțelor de imunizare prin diminuarea intervalelor de vaccinare până la 30 zile și examinarea medicală riguroasă a copiilor de către medicul de familie în vederea depistării abaterilor de la dezvoltarea normală sau a diverselor maladii.

În cazul copiilor sănătoși, medicul de familie va elibera extrasul  (F-027), care va conține informații despre starea sănătății copilului, calendarul de vaccinare, lipsa contactului cu bolnavi infecțioși și recomandări privind particularități de regim.