Femeia care a racolat o tânără și a obligat-o să se prostitueze în Turcia, trimisă după gratii, direct din sala de judecată6Foto© publika.md

Femeia care a racolat o tânără și a obligat-o să se prostitueze în Turcia, trimisă după gratii, direct din sala de judecată

, 13 știri, 11 vizualizări

O femeie din Hâncești, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnată la șapte ani de închisoare, după ce procurorii i-au demonstrat vina pentru trafic de persoane. Aceasta a fost luată sub strajă din sala de judecată.

Procuratura municipiului Chișinău a demonstrat că, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit în Turcia, inculpata a racolat în vara anului 2016 o tânără, cu o stare materială precară, căreia i-a procurat bilet la avion, asigurându-i transportarea la destinație, unde a obligat-o să se prostitueze. Timp de aproximativ trei luni, aceasta a prestat servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, jumătate din venit fiind colectat de persoane de origine turcă.

Revenită acasă, victima s-a adresat instituțiilor de drept, pe acest caz fiind inițiată o cauză penală, iar inculpata deferită justiției.