Fermierii în prag de insolvență – Spun că nu sunt auziți de autorități, iar creditorii îi vînează și cer achitări imediate ale datoriilor3Foto© publika.md

Fermierii în prag de insolvență – Spun că nu sunt auziți de autorități, iar creditorii îi vînează și cer achitări imediate ale datoriilor

, 6 știri, o vizualizare

Asociația Forța Fermierilor se arată nemulțumită de faptul că autoritățile au ignorat semnalul privind situația dezastruoasă în agricultură, precum și solicitarea fermierilor de a discuta cu prim-ministrul. În acest context, Asociația anunță că începe consultări urgente cu agricultorii din toate raioanele R.Moldova pentru a decide acțiunile ce vor fi întreprinse în condițiile în care autoritățile refuză să discute problema introducerii moratoriului la achitarea datoriilor fermierilor micro, mici și mijlocii.

„Procesul distrugerii fermierilor micro, mici și mijlocii este în toi. Câteva companii transnaționale mențin prețurile la grâu și orz în Moldova la cel mai jos nivel din regiune. În paralel, creditorii îi vânează agricultorii și cer achitări imediate ale datoriilor, profitând de ocazia unor prețuri extrem de mici la materia primă.

Totul se întâmplă pe fundalul inacțiunilor sau reacțiilor extrem de întârziate ale autorităților, care nu vor să aplice imediat măcar măsuri de salvare a producătorilor agricoli, care nu necesită alocarea banilor din bugetul de stat”, se arată în comunicatul Asociației.