Fermierii moldoveni anunță că vor ieși la proteste cu tractoare4Foto© deschide.md

Fermierii moldoveni anunță că vor ieși la proteste cu tractoare

, 6 știri, 3 vizualizări

Pe pagina sa de Facebook, Asociația „Forța Fermierilor din Republica Moldova” anunță că marți, 21 iunie, de la ora 10:00, membrii organizației vor organiza un protest local de avertizare cu tehnică agricolă în mai multe raioane. Acțiunea vine după ce, în urmă cu o săptămână, fermierii au cerut sprijinul decidenților guvernamentali și parlamentari, dar solicitările lor au rămas fără răspuns concret.

Pe data de 13 iunie 2022 Asociația „Forța Fermierilor ”și-a anunțat intenția organizării unui protest de avertizare la 21 iunie în cazul în care nu vom avea un progres real în negocieri cu conducerea țării pe cele mai stringente probleme din sectorul agroindustrial.

”Cu părere de rău, în toata aceasta perioada doamna prim-ministru așa și nu a găsit timp să discute cu reprezentanții organizației noastre. Iar ședința de lucru cu președintele comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară nu s-a soldat cu nici un rezultat. Au fost repetat notate revendicările noastre cu promisiunea oferirii răspunsului în 3 zile, ceea ce nu s-a întâmplat”, anunță Asociația „Forța Fermierilor”.