Filat ar fi furat 100 de milioane de euro: Banii sunt stocați acum în Europa și Africa10Foto© timpul.md

Filat ar fi furat 100 de milioane de euro: Banii sunt stocați acum în Europa și Africa

, 25 știri, 6 vizualizări

„Filat a furat suma de 100 de milioane de euro din băncile moldovenești cu ajutorul lui Șor. O parte din acești bani sunt stocați acum în Europa și în Africa. O altă parte de bani au fost și în Turcia, însă după câte am înțeles sunt deja consumați.” Este declarația fostului avocat al lui Vladimir Filat, Igor Popa, și a fost făcută în cadrul talk-show-ului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Acesta a mai declarat că dosarul lui Filat este o mascaradă pusă la cale cu Plahotniuc.

Deși Vladimir Filat a declarat recent că duce o viață modestă, că stă cu chirie și se deplasează cu transportul public sau este ajutat de prieteni, care îi împrumută mașina, fostul avocat al acestuia declară că Filat ar avea sume impunătoare de bani, stocate în conturi din Europa și Africa.

„Vlad Filat are bani până în ziua de astăzi ascunși în băncile europene și acum procurorii se ocupă de investigarea acestor fapte. În afară, Filat și Plahotniuc țin bani pe directori nominali, beneficiari fictivi, și ca să demonstrezi apartenența acestor bani este un volum de lucru enorm. Procurorii din Germania mai întâi caută probe și apoi arestează.