Firmă vizată în dosare penale a semnat un contract nou cu Agenția Servicii Publice pentru blanchete de pașapoarte3Foto© timpul.md

Firmă vizată în dosare penale a semnat un contract nou cu Agenția Servicii Publice pentru blanchete de pașapoarte

, 5 știri, 6 vizualizări

Directorul Agenției Servicii Publice (ASP). Mircea Eșanu, anunța în noiembrie 2021 că, din toamnă, cetățenii moldoveni vor plăti mai puțin cu 200 de lei pentru pașapoarte. Aceste estimări aveau la bază contractul semnat la un preț foarte avantajos de Agenția Servicii Publice cu Polska Wyrtvornia Papierow Wartosciowych S.A.

(PWPW) pentru achiziția de blanchete de acte de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, inclusiv echipamente și produs program specializat pentru personalizarea acestora pentru perioada anilor 2022 – 2025.

Cel mai probabil, aceste speranțe nu se vor materializa atît de curînd, pentru că, între timp, ASP a semnat de urgență un nou contract cu UAB „Garsu Pasaulis”, operatorul economic vizat într-undosar penal inițiat în privința factorilor de decizie din cadrul ASP pentru fraudarea licitațiilor publice.