Flenchea: Războiul din Ucraina ar putea fi pus pe pauză3Foto© realitatea.md

Flenchea: Războiul din Ucraina ar putea fi pus pe pauză

, 4 știri, 8 vizualizări

Este puțin probabil ca în timpul summit-ului de la Vilnius să se decidă o eventuală aderare a Ucrainei la NATO. Este opinia expertului în domeniul securității, Alexandru Flenchea, director al Asociației „Inițiativa pentru Pace”. Potrivit expertului, aderarea imediată a Ucrainei la NATO ar înseamnă declanșarea unui război între blocul Nord-Atlantic și Rusia, care ar putea genera o catastrofă nucleară, notează IPN.

Expertul în securitate Alexandru Flenchea spune că războiul din Ucraina schimbă complet arhitectura europeană de securitate, iar noile angajamente de securitate vor include și Republica Moldova, într-o formulă sau alta. Expertul nu exclude scenariul punerii pe pauză a războiului din Ucraina, după modelul acordului de la Minsk din 2015.

„Suntem în plină transformare a Europei, în primul rând, în sensul securității, de la securitatea energetică până la securitatea armată. Iar Republica Moldova este în mijlocul evenimentelor. Lumea va fi altfel, Europa va fi altfel. Acest război ar putea fi pus pe pauză.