Forța Fermierilor va picheta Ministerul Agriculturii și Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură7Foto1Video© curentul.md

Forța Fermierilor va picheta Ministerul Agriculturii și Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură

, 17 știri, 2 vizualizări

Forța Fermierilor anunță că va picheta, mâine, Ministerul Agriculturii și Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură.

„Protestul este legat de ultimul abuz din partea AIPA, care a cerut ilegal prezentarea pentru depunerea dosarelor la compensații și motorină unor documentelor suplimentare în număr impunător, care nu sunt prevăzute de Regulamentele privind acordare a ajutorului agricultorilor, afectați de multiple crize. Prezentarea acestor documentelor ar fi foarte dificilă pentru agricultori, mai ales în situația cănd sunt în toi lucrările agricole”, anunță fermierii.

Totodată, Asociația remarcă aplicarea dublelor standarde din partea Agenției și Ministerului. „Recent a fost aprobat un Regulament privind restituirea accizelor producătorilor agricoli , care la fel prevede ca solicitanții trebuie să dețină în proprietate sau folosință terenuri agricole, pentru care se alocă subvenții.