Fost procuror dă de înțeles că Maia Sandu a fost implicată în fraudarea unei licitații - am clasat dosarul3Foto© publika.md

Fost procuror dă de înțeles că Maia Sandu a fost implicată în fraudarea unei licitații - am clasat dosarul

, 6 știri, 15 vizualizări

Acuzații grave la adresa liderului PAS, Maia Sandu. Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că pe când aceasta era ministru al Educației în Guvernul Filat, a cumpărat 1.200 de camere de supraveghere chinezești pentru Bacalaureat, însă a plătit pentru acestea cât pentru cele germane, ce urmau să fie achiziționate. Ivan Diacov mai susține că, în urma acestui caz, a fost deschis un dosar penal, care însă a fost clasat.

Potrivit lui Ivan Diacov, în anul 2013, Maia Sandu a amânat de trei ori licitația pentru achiziționarea camerelor de supraveghere. La mijloc a fost interesul ca acest concurs să fie câștigat de o firmă cu care aceasta ar fi avut înțelegeri.

Ministerul Educației urma să achite șapte milioane de lei, iar, potrivit unui denunț depus la procuratură, dispozitivele ar fi fost cumpărate din China, la un preț mult mai mic și la parametri tehnici care nu corespundeau caietului de sarcini. În urma acestui caz, a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, doar că la scurt timp, a fost clasat.