Fosta șefă a Biroului Migrație și Azil, pusă sub învinuire în cazul profesorilor turci, a fost repusă în funcție19Foto2Video© agora.md

Fosta șefă a Biroului Migrație și Azil, pusă sub învinuire în cazul profesorilor turci, a fost repusă în funcție

, 43 știri, 4 vizualizări

Directoarea Biroului Migrație și Azil (BMA), Olga Poalelungi, care pe 6 septembrie 2019 a fost pus sub învinuire în cazul expulzării, în 2018, a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, a revenit la serviciu. Mai mult, Orga Poalelungi a fost astăzi la o ședință pe tema migrației forței de muncă, prezidată de premierul Ion Chicu.

Pe 6 septembrie 2019, procurorii au înaintat și un demers privind suspendarea provizorie din funcție a directorului BMA, iar un fost vicedirector al SIS a fost chiar reținut atunci.

Cauza penală privind excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu de către factori de decizie din cadrul Biroului Migrație și Azil al MAI și SIS, în cazul declarării drept persoane indezirabile și îndepărtarea de pe teritoriul R. Moldova a șapte cetățeni ai Turciei, este instrumentată de Procuratura mun. Chișinău, Oficiul Principal, în cooperare cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).