Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani9Foto© realitatea.md

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, s-a stins din viață, la vârsta de 79 de ani

, 15 știri, 13 vizualizări

Cunoscutul constituționalist Victor Pușcaș, fost președinte al Curții Constituținale și prim-vicepreședinte al Parlamentului, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut cu pruțin tip în urmă de unul din membrii familiei sale, care a publicat un necrolog pe Facebook, scrie ziua.md.

Victor Pușcaș s-a născut în data de 18 iulie 1943, în satul Arionești, raionul Dondușeni. A studiat Dreptul la Universitatea de Stat din Moldova, iar apoi și-a continuat studiile la aceeași facultate a Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova. După absolvirea studiilor universitare, exercită funcțiile de consultant superior la Ministerul Justiției și judecător, apoi de președinte al judecătoriei raionale din Râbnița.

În anul 1977, devine membru al Judecătoriei Supreme a RSS Moldovenești, iar între 1985 și 1989 ocupă funcția de președinte al acestei instituții. A fost deputat în Sovietul Suprem al RSSM în legislaturile XI și XII.