Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupție, a decis să părăsească țara6Foto© publika.md

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupție, a decis să părăsească țara

, 6 știri, 2 vizualizări

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupție, a decis să părăsească țara, a anunțat luni Casa Regală de la Madrid, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

Fostul rege al Spaniei, în vârstă de 82 de ani, i-a comunicat fiului său, regele Felipe al VI-lea, că a luat „decizia chibzuită” de a pleca să trăiască în afara Spaniei ca urmare a repercusiunilor publice ale „unor evenimente trecute” din viața sa privată, se menționează într-un comunicat al Casei Regale spaniole, transmite Agerpres.

Acesta se referă la ancheta desfășurată atât de justiția spaniolă, cât și de cea elvețiană privind o tranzacție de aproximativ o sută de milioane de dolari, care ar fi fost vărsată de Arabia Saudită într-un cont al fostului suveran din Elveția. Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă nemțoaică, Corinna Larsen, afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăți spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca și Medina în anul 2011.