Geniștii Armatei Naționale au lichidat peste 1 260 de obiecte explozive la Bălțați3Foto1Video© publika.md

Geniștii Armatei Naționale au lichidat peste 1 260 de obiecte explozive la Bălțați

, 7 știri, 9 vizualizări

Geniștii Armatei Naționale au încheiat misiunea amplă de deminare din satul Bălțați, comuna Țipala, raionul Ialoveni. Cu acest prilej, în pădurea de lângă localitate a fost organizată o ceremonie, cu participarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, comandantului Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, și reprezentanților autorităților publice locale.

Alexandru Pînzari a mulțumit celor 16 militari din Batalionul de Geniu ”Codru”, care au cercetat 46 de hectare din suprafață pentru a depista toate munițiile rămase în sol și a preveni eventuale incidente în rândul populației din regiune. ”Vă mulțumesc vouă, geniștilor, care ați participat la misiunea de deminare demonstrând responsabilitate, perfecțiune și precizie în serviciul dumneavoastra!

Chiar și în această perioadă grea de luptă cu pandemia, ați reușit să duceți la bun sfârșit această misiune deloc ușoară, demonstrând o pregătire bună și o muncă enormă, contribuind, astfel, la siguranța cetățenilor țării noastre”, a spus ministrul Apărării.