Geniștii militari au distrus 18 obiecte explozive în luna februarie3Foto© realitatea.md

Geniștii militari au distrus 18 obiecte explozive în luna februarie

, 5 știri, 9 vizualizări

Potrivit ofițerului superior din cadrul Serviciului geniu, maior Ivan Cornegruța, în perioada respectivă geniștii militari au executat opt misiuni de deminare. În urma acestora, au fost depistate și distruse proiectile de artilerie de calibru diferit, bombe de la aruncător și grenade de mînă. Toate munițiile datau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Noi.md.

,,Obiectele periculoase au fost descoperite în Chișinău, Dubăsari, Ialoveni, Ștefan Vodă, Leova, Anenii Noi și Hîncești. Cea mai mare cantitate de muniții a fost găsită în orașul Ștefan Vodă, acolo unde a intervenit echipa Batalionului de Geniu ,,Codru’’, condusă de către maiorul Ion Golovei.

În urma lucrărilor de construcție a unei stații de alimentare PECO au fost identificate și nimicite nouă proiectile de artilerie, o bombă de la aruncător, precum și o grenadă de mînă F-1. De la începutul anului, geniștii Armatei Naționale au executat 10 misiuni de deminare și nimicit 20 de obiecte explozive", susține ofițerului superior din cadrul Serviciului geniu, maior Ivan Cornegruța.