Germania: NATO ar putea să elimine unele obstacole din calea aderării Ucrainei3Foto© timpul.md

Germania: NATO ar putea să elimine unele obstacole din calea aderării Ucrainei

, 6 știri, 4 vizualizări

Aliații NATO sunt dispuși să elimine unele obstacole din calea apropierii Ucrainei de alianța militară, a declarat, vineri, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, informează Reuters.

„Sunt tot mai multe semne că toată lumea va fi de acord cu aceasta”, a declarat Pistorius la Bruxelles, când a fost întrebat cu privire la informații conform cărora SUA sunt deschise în a-i permite Ucrainei să renunțe la un proces oficial de candidatură cerut altor țări în trecut. „Aș susține acest lucru”, a spus ministrul german, la întâlnirea cu omologii săi din NATO, la sediul central al alianței, transmite Digi24.

Cotidianul american Washington Post a informat, joi, că SUA încearcă să sprijine un plan care ar înlătura piedicile din calea aderării Ucrainei la NATO fără a stabili un calendar pentru această aderare. Washington Post a citat un înalt oficial american care susține că Statele Unite sunt de acord cu propunerea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, de a-i permite Ucrainei să ocolească așa-zisul Membership Action Plan (MAP).