Germania va oferi peste 10 milioane euro sub formă de grant Republicii Moldova pentru dezvoltarea IMM-urilor3Foto© publika.md

Germania va oferi peste 10 milioane euro sub formă de grant Republicii Moldova pentru dezvoltarea IMM-urilor

, 8 știri, 4 vizualizări

Guvernul Republicii Federale Germania va oferi 10,7 milioane euro sub formă de grant Republicii Moldova pentru Dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. Mijloacele bănești vor fi acordate de către Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) al Republicii Federale Germania prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare (KfW).

Într-un comunicat emis de serviciul de presă al Guvernului R. Moldova se precizează că în perioada 7 – 11 august, la Chișinău s-a desfășurat Misiunea de Evaluare a Băncii Germane de Dezvoltare (KfW), formată din reprezentanți ai Biroului Central KfW, Germania, Ambasadei Germaniei la Chișinău și Oficiului KfW din Republica Moldova.

„Au avut loc un șir de întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor și Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), precum și ai altor entități naționale vizate în cadrul viitorului proiect de dezvoltare. Obiectivul Misiunii a fost de a analiza și evalua, de comun cu autoritățile naționale implicate, perspectivele viitorului proiect, în vederea determinării fezabilității, beneficiilor și riscurilor asociate”, se arată în comunicatul emis de Guvern.