Grecia anunță că va expulza 12 diplomați ruși2Foto© deschide.md

Grecia anunță că va expulza 12 diplomați ruși

, 5 știri, o vizualizare

Nicu Popescu spune că diplomația dispune de o paletă vastă de acțiuni prin care un stat își poate manifesta dezacordul față de acțiunile altei țări. În cazul agresiunii Federației Ruse din Ucraina, Republica Moldova a ales să condamne ferm războiul și să se alăture parțial la sancțiunile aplicare de Occident, notează IPN.

După masacrul de la Bucea, zeci de state au expulzat diplomați ruși din ambasade sau membri ai personalului din consulatele Federației Ruse. Uniunea Europeană a expulzat 19 diplomați ruși, România – 10, Germania a decis expulzarea a 40 de diplomați ruși suspectați de spionaj. Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune că Republica Moldova este foarte vocală pe plan extern în condamnarea invaziei ruse din Ucraina.

„Există un instrumentar foarte larg de acțiuni diplomatice prin care statele își manifestă dezacordul, condamnarea anumitor acțiuni. Și în acest sens Republica Moldova foarte clar, ferm și zilnic a condamnat războiul din Ucrain. Am fost prezenți și la ONU cînd a avut loc condamnarea. Republica Moldova este coautor, are împreună cu Ucraina, SUA și UE luări de poziții foarte clare, tranșante la ONU, OSCE”, a spus Nicu Popescu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.