Guvernul a decis: Testele PCR la Covid-19 vor costa 300 de lei în instituțiile medicale publice14Foto© agora.md

Guvernul a decis: Testele PCR la Covid-19 vor costa 300 de lei în instituțiile medicale publice

, 25 știri, 4 vizualizări

Executivul a decis astăzi că testul PCR pentru determinarea infecției de COVID-19 să fie făcut la un preț de 300 de lei, în loc de 755 de lei, așa cum se întâmplă la instituțiile private. Pe lângă asta, se adaugă un serviciu nou, cel de detectare a antigenilor specifici noului Coronavirus, prin decizia de astăzi a Guvernului Gavriliță.

„Prin acest proiect se propune diminuarea tarifului pentru serviciul Determinarea calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time, determinată de diminuarea semnificativă a costului reactivelor și includerea unui serviciu nou Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, în costul căruia nu este inclus costul testului rapid de diagnostic. Aceste tarife vor fi utilizate de laboratoarele din cadrul prestatorilor de servicii medicale publici pentru diagnosticul infecției COVID-19”, a explicat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Proiectul în cauză a fost elaborat în contextul solicitărilor parvenite din partea prestatorilor de servicii medicale publici privind necesitatea revizuirii tarifului la testul PCR, anunță Executivul.