Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură5Foto© publika.md

Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură

, 13 știri, 4 vizualizări

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă s-a votat, joi, în plenul reunit al Parlamentului. Guvernul miza pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziția, matematic, deținea 238 de voturi, peste necesarul de 233 pentru a trece moțiunea.

La citirea moțiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a criticat Opoziția pentru demersul său de a încerca a doua oară în acest an să doboare Executivul. Doi foști „apropiați” ai PSD, Tăriceanu și Ponta, au fost cei care au atacat-o nu doar politic pe Viorica Dăncilă. La votul din plen, reprezentanții Puterii și Opoziției s-au poziționat în preajma pupitrului de unde s-a citit lista parlamentarilor pentru ca senatorii și deputații să voteze.

Printre cei care au asistat lângă pupitru s-au numărat Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) și Robert Turcescu (PMP). În sala de ședință s-a aflat și liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaților. La vot a asistat și premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD și membri ai Executivului.