Guvernul oferă noi mecanisme de susținere a mediului de afaceri4Foto© curentul.md

Guvernul oferă noi mecanisme de susținere a mediului de afaceri

, 8 știri, 7 vizualizări

Antreprenorii mici și mijlocii vor putea accesa mai simplu creditele oferite de băncile comerciale, partenere ale Organizației pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). Asta după ce astăzi, la ședința Guvernului, a fost aprobată o hotărâre în acest sens.

Întreprinderile mici și mijlocii vor putea beneficia mai ușor de garanțiile de credit solicitate de IMM băncilor. Astfel, spre deosebire de garanțiile individuale care sunt la moment oferite de către ODIMM,  garanțiile de portofoliu vor garanta un set de credite acordate ÎMM-lor de către creditor (bănci), în conformitate cu criteriile prestabilite, fiind eliminată necesitatea coordonării individuale a garanției între bancă și ODIMM.

Implementarea acestui mecanism de garantare oferă o serie de avantaje față de garanțiile individuale: timp de procesare redus; proces simplificat de solicitare a creditelor garantate; resurse reduse din partea garantului și a creditorului pentru administrarea procesului de garantare; impact sporit în economie, prin facilitarea accesului la resurse financiare de către mediul de afaceri și majorarea volumului investițiilor generate în economie.