Guvernul Recean vrea să apeleze la inteligența artificială – În ce domenii i-ar fi de folos4Foto2Video© gov.md

Guvernul Recean vrea să apeleze la inteligența artificială – În ce domenii i-ar fi de folos

, 6 știri, 13 vizualizări

18 aprilie 2024, Chișinău - Inteligența artificială ne poate ajuta să creștem economia și productivitatea, iar Guvernul va folosi aceste sisteme și algoritmi pentru a ținti și a maximiza rezultatele politicilor publice. Mesajul a fost transmis de premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială și Big Data”, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 18 - 19 aprilie.

„Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența. Suntem în căutare de soluții pentru ca să utilizăm inteligența artificială și algoritmii de învățare automată pentru o monitorizare mai transparentă a achizițiilor publice și pentru folosirea datelor, inclusiv a celor deschise, la elaborarea politicilor publice mai eficiente”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Astfel, premierul a îndemnat participanții la eveniment să găsească cât mai multe soluții aplicative pentru ca fiecare dintre noi, în calitate de membru al societății, să aibă parte de beneficii. Referindu-se la contextul regional de securitate, premierul a accentuat rolul inteligenței artificiale pentru sporirea securității cibernetice și asigurarea păcii.