Guvernul va aloca circa 12 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități3Foto© deschide.md

Guvernul va aloca circa 12 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități

, 8 știri, 4 vizualizări

Guvernul va aloca circa 12 milioane de lei din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități ale Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, desfășurară vineri, 10 iulie, transmite IPN.

Printre localitățile care au avut de suferit cel mai mult din cauza intemperiilor se numără: Basarabeasca; satele Cetireni, Ungheni, Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala, Horești din raionul Ialoveni; satele Chiștelnița, Sărătenii Vechi, Leușeni din Telenești, precum și orașul Lipcani.

Resursele vor fi alocate pentru compensarea prejudiciilor oamenilor cărora fenomenele meteorologice nefaste le-au distrus locuințele și gospodăriile. Vor fi restabilite mai multe porțiuni de drum, dar și reparate acoperișurile unor spitale, instituții școlare și preșcolare care au fost afectate de grindină.