Igor Ceaika este coproprietar al posturilor Primul în Moldova și Accent TV2Foto© deschide.md

Igor Ceaika este coproprietar al posturilor Primul în Moldova și Accent TV

, 9 știri, 4 vizualizări

Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Federației Ruse, apare oficial în acte drept coproprietar al posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV, transmite Media Azi. Omul de afaceri deține 51% în pachetul de acțiuni al companiei ruse Media Invest Service, fondatoarea Telesistem TV, care deține ambele canale. Celelalte 49% îi aparțin lui Vadim Ciubara din Republica Moldova.

Potrivit Media Azi, datele cu privire la proprietarii celor două posturi TV se regăsesc în declarațiile privind politica editorială pentru campania electorală în alegerile parlamentare noi din municipiul Hîncești, din 15 martie. Documentele au fost publicate recent pe site-ul Consiliului Audiovizualului (CA).

Potrivit datelor oficiale din Rusia, Igor Ceaika a obținut încă pe 27 decembrie 2019 pachetul majoritar în compania Media Invest Service. Cu o zi mai devreme, președintele Igor Dodon declara în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4 că Primul în Moldova va avea, în curând, proprietari din Federația Rusă.