Igor Dodon anunță că este preconizată o întrevedere cu Vadim Krasnoselski7Foto© deschide.md

Igor Dodon anunță că este preconizată o întrevedere cu Vadim Krasnoselski

, 10 știri, 2 vizualizări

Președintele Igor Dodon a anunțat că este preconizată o întrevedere cu liderul nerecunoscut de la TiraspolVadim Krasnoselski pe 29 octombrie. Subiectele care vor fi abordate în cadrul întrevederii au fost discutate cu vicepremierul pentru reintegrare, Vasile Șova, în cadrul unei întrevederi.

De asemenea, Igor Dodon și Vasile Șova au vorbit și despre pregătirile pentru conferința din Bavaria dedicată problematicii transnistrene, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, curent.

„În cadrul dialogului am discutat pe marginea chestiunilor fixate în proiectul de Protocol privind bilanțul reuniunii în formatul „5 + 2“, care a avut loc în perioada 8-9 octombrie curent, la Bratislava. În mod separat, am abordat subiectul reluării activității Mecanismului de coordonare a pozițiilor cu privire la soluționarea diferendului transnistrean. Am menționat tendințele pozitive în activitatea acestui Mecanism, din cadrul căruia fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor guvernamentale”, se mai arată într-un comunicat al Președinției.