Igor Dodon, către Maia Sandu: Până pe 9 martie să fie semnat decretul de numire a candidatului pentru funcția de premier9Foto© publika.md

Igor Dodon, către Maia Sandu: Până pe 9 martie să fie semnat decretul de numire a candidatului pentru funcția de premier

, 24 știri, 8 vizualizări

Socialiștii vin cu un ultimatum adresat președintei Maia Sandu: Până la 9 martie, să vină cu un decretul de numire a candidatului la funcția de premier, înaintat de majoritatea parlamentară. În caz contrar, vor recurge la „acțiuni politice mai hotărâte”. Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că funcția de președinte ar putea ajunge „decorativă”. Totodată, spune că în această săptămână continuă dialogul cu partidele din Parlament și cheamă președinta la dialog.

Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că, după decizia Curții Constituționale, președinta țării, Maia Sandu, este obligată să țină cont de candidatul propus de majoritatea parlamentară oficializată și să vină cu un decret de numire a unui potențial șef al Guvernului.

„Există o singură modalitate de depășire a crizei - dialogul, care a lipsit până acum. Avem soluții ca să ieșim rapid din criză, ca să avem Guvern funcțional și alegeri anticipate. Am insistat din noiembrie să se înceapă discuțiile”, a spus Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.