Igor Dodon i-a scris o scrisoare lui Dmitri Medvedev

Igor Dodon i-a scris o scrisoare lui Dmitri Medvedev7Foto© deschide.md

Igor Dodon i-a scris o scrisoare lui Dmitri Medvedev

, 13 știri, 8 vizualizări

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a expediat o scrisoare oficială Prim-ministrului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, în legătură cu Hotărârea Guvernului FR, care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc.

După cum informează Curentul, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a reiterat că, de la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizînd astfel înțelegerile obținute anterior de Președinții FR și RM.

„Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărîre a Guvernului Federației Ruse prin care este interzis importul mărfurilor ucrainești în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul FR prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărîre a Guvernului Federației Ruse prin care este interzis importul mărfurilor ucrainești în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul FR prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. Această Hotărîre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucît, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitînd Ucraina, ceea…
Igor Dodon,
Iată ce i-a scris Igor Dodon lui Dmitrii Medvedev!
Reiterez că de la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizînd astfel înțelegerile obținute anterior de Președinții FR și RM.
Igor Dodon,
Dodon, disperat după umilința de la Moscova. I-a scris lui…
Această Hotărîre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucît, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitînd Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport. Pentru soluționarea problemei respective suntem in contact cu conducerea Federației Ruse.
Igor Dodon,
Dodon, disperat după umilința de la Moscova. I-a scris lui…
Am expediat o scrisoare oficială Prim-ministrului Federației Ruse, Dmitrii Medvedev în legătură cu Hotărîrea Guvernului FR, care a provocat anumite dificultăți pentru exportul moldovenesc. Reiterez că de la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova, realizînd astfel înțelegerile obținute anterior de Președinții FR și RM. Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărîre a Guvernului Federației Ruse prin care este…
Igor Dodon,
Dodon a trimis o scrisoare lui Medvedev prin care îl roagă…
Această Hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitând Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport
Igor Dodon,
Mărfurile care tranzitează teritoriul Ucrainei au fost…