Igor Dodon nu va participa la dezbateri electorale și nici nu iși va suspenda activitatea in campania pentru prezidențiale14Foto© jurnal.md

Igor Dodon nu va participa la dezbateri electorale și nici nu iși va suspenda activitatea in campania pentru prezidențiale

, 51 știri, 3 vizualizări

Șefului statului, Igor Dodon, nu se va suspenda din funcția pe care o deține pe perioada electorală, până la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și nici nu va participa la la dezbateri electorale. Anunțul a fost făcut de Dodon în cadrul unei emisiuni de la Prime TV.

Dodon își argumentează decizia prin faptul că legea nu îl obligă să-și suspende activitatea în cazul dacă candidează pentru un nou mandat de președinte. Igor Dodon a mai menționat că în această campanie electorală nu va pomeni numele niciunui concurent electoral, „pentru că pe oameni nu-i interesează învinuirile reciproce”. Acesta susține că își dorește ca toți concurenții electorali să vină cu lucruri concrete pentru dezvoltarea statului.

De asemenea, șeful statului spune că a decis că nu va utiliza în această campanie panourile publicitare pentru a se promova. Potrivit lui, „în condiții de pandemie și secetă, să cheltui bani pentru aceste lucruri este cinic”.