Igor Grosu | Conflictul transnistrean nu poate deveni o piedică pentru integrarea R. Moldova în UE3Foto© agora.md

Igor Grosu | Conflictul transnistrean nu poate deveni o piedică pentru integrarea R. Moldova în UE

, 6 știri, 15 vizualizări

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului României, Florin Cîțu, sunt de părere că problema transnistreană nu este un impediment pentru integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de către oficiali în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu.

„Nimic și nimeni nu poate sta în drumul pe care îl are de parcurs Republica Moldova către Uniunea Europeană. Mai ales, în acest context cu un garant, un stat membru al UE de 15 ani, România. Nu vreau să intru în detalii. În schimb spun cu certitudine că Republica Moldova nu va intra într-o criză energetică, nici în ceea ce privește gazul și nici electricitatea. România are datoria să fie în toată această perioadă alături de Republica Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu.

De aceeași părere este și președintele Senatului României, Florin Cîțu. Oficialul a punctat

„Sunt sigur că s-a luat în considerare și s-au văzut toate riscurile. La fel și Comisia Europeană a recomandat, chiar și cu aceste impedimente pe care le menționați, Republica Moldova să devină și să i se dea statul de stat candidat. Deja am trecut peste aceste discuții. Acum ne concentrăm pe ceea ce ar trebui să facă Republica Moldova după ce primește statutul și în aceste zile nu ar trebuie să stăm liniștiți. Noi toți trebuie să muncim să ne asigurăm că rezultatul e așa cum ni-l dorim, fără niciun fel de condiționalități”, a precizat Florin Cîțu.