Igor Grosu: Echipa guvernamentală va fi asumată strict de PAS© jurnal.md

Igor Grosu: Echipa guvernamentală va fi asumată strict de PAS

, 6 știri, 17 vizualizări

Parlamentul se va întruni în ședință joi, 5 august, pentru a vota echipa guvernamentală și programul de guvernare propus de prim-ministra desemnată Natalia Gavrilița. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Igor Grosu. Potrivit lui, programul de guvernare al noului Cabinet de miniștri va reprezenta de fapt programul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate, iar în echipa guvernamentală nu se vor regăsi membri ai altor partide, notează IPN.

Deși, potrivit legii, după semnarea decretului, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a-și crea echipa guvernamenată și programul de guvernare și pentru a cere vot de încredere Parlamentului, președintele Legislativului spune că acest lucru se va întâmpla mult mai repede.

„Natalia Gavrilița va prezenta programul luni, așa cum a declarat, va fi prezentată garnitura guvernamentală. Până miercuri vor mai fi consultări publice pe program cu sindicatele, patronatele, mediul de afaceri. Miercuri va ajunge programul și lista în Parlament, biroul permanent va fi convocat în ședință, ca să decidem convocarea sesiunii extraordinare. Joia viitoare ne propunem să avem Guvern”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de teleziviune.