Igor Grosu, la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea: Republica Moldova este solidară cu Ucraina și poporul ucrainean6Foto© publika.md

Igor Grosu, la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea: Republica Moldova este solidară cu Ucraina și poporul ucrainean

, 11 știri, 7 vizualizări

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, care are loc astăzi, 24 octombrie curent, la Praga. Oficialul a vorbit în cadrul reuniunii despre faptul că „Moldova este ținta unui atac hibrid constant din partea Rusiei și luptă cu amenințările și provocările de destabilizare a țării.

Potrivit Președintelui Parlamentului, un factor crucial pentru securitatea Republicii Moldova și securitatea din regiune este ca Ucraina să fie o țară independentă și membră a marii familii europene.

În discursul său de la Praga, Președintele Parlamentului a condamnat atât războiul inuman, care durează mai bine de 600 de zile, declanșat de Rusia în Ucraina, cât și atacurile sângeroase asupra Israelului și violențele împotriva civililor.